Daruieste si vei primi inzecit!
Programul "O fapta buna pe zi"!

Descarca formularul 200!

Daruieste si vei primi inzecit!
Programul "O fapta buna pe zi"!

Descarca formularul 200!

Tabara in Brasov cu copii de la centrul de plasament Antonio

Cinci zile in Brasov pentru un grup de copii de la Centrul de Plasament Antonio din Constanta, intre 20 si 24 august - iata o noua activitate ampla si inedita, in campania Mana cu Mana. Copiii au fost cazati in centrul orasului Brasov, intr-o unitate turistica unde au interactionat si cu alti turisti (mai ales straini), afland ce inseamna sa calatoresti pe cont propriu (check in, mic dejun bufet suedez, reguli etc.) si observand utilitatea cunoasterii limbilor straine. Calatoria a fost realizata cu trenul, deci au observat tot procesul - aflarea liniei, urcarea in tren, urmarirea mesajelor si indicatoarelor inclusiv pentru vagon si loc, controlul biletelor…

Cele mai multe mese de pranz si cina au fost in oras, adesea la alegerea copiilor. Acestia au primit diverse gustari, inclusiv fructe si inghetata, precum si apa / suc in mod continuu, pentru hidratare. Grupul a urcat si coborat cu telecabina pe Muntele Tampa din Brasov (pentru cei mai multi, prima astfel de experienta). De asemenea, au fost facute trasee la pas, atat pe acelasi munte, cat si in imprejurimi, inclusiv spre Turnul Alb si Turnul Negru.

Distractia a inclus si o zi la cel mai mare mall din Brasov, la cinema (Haideti, tineri titani, la film) si ore in sir de sport in aer liber pe terenurile special amenajate (baschet, fotbal, ping pong). Fiind o calatorie relaxata, de vacanta, au fost multe vizite in diverse parcuri din Brasov, cu joaca si distractie cat cuprinde! In oras, copiii au mers inclusiv cu mijloacele de transport in comun, afland despre cumpararea biletelor de la automatele speciale si despre validarea biletelor in autobuze. La fel ca intotdeauna, excursia a presupus actiune intensa pentru integrarea sociala a copiilor.

Cost total (cazare, transport, mancare, gustari, activitati etc.): 3896 lei - bani proveniti exclusiv din donatii private, in campania Mana cu Mana. Costul este mult sub cel al unei tabere de vara normale. Multumim Centrum HOUSE - Hostel & Bar din Brasov pentru discount si beneficii extra.

Mana cu Mana este un program pentru copiii din centre de plasament derulat de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta. Oricine poate ajuta copiii din centre de plasament in campania Mana cu Mana pe http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/

Comments are closed.