Daruieste si vei primi inzecit!
Programul "O fapta buna pe zi"!

Descarca formularul 200!

Daruieste si vei primi inzecit!
Programul "O fapta buna pe zi"!

Descarca formularul 200!

Refresh: drepturile omului

Proiectul "Refresh: drepturile omului!" inceput de ONG-ul nostru in 2009, se refera la cunoasterea si apararea drepturilor pe care fiecare din noi le avem.

De exemplu, de multe ori, persoane care trec prin situatii limita (dezastre naturale, accidente) sufera diverse pierderi, care pot fi materiale (o casa, o masina) fizice (vatamari corporale, care la randul lor implica anumite costuri, sau chiar decesul unui membru al familiei). Totodata exista de multe ori si o dauna morala, un handicap fizic sau lipsa definitiva a unei rude marcand existenta familiei in cauza.

In aceste situatii, cei mai multi dintre noi nu ne stim drepturile, nu ne mai gandim la ele, nu suntem informati de organele statului de ce drepturi aveam, sau suferim atat de mult ca nici nu dam importanta. Stim cu totii ca justitia romana este intr-un proces de transformare si inca invata sa respecte drepturile omului.

Fundatia Refresh monitorizeaza astfel de cazuri, si incercam sa intervenim atunci cand constatam ca drepturile omului nu sunt respectate, sunt ignorate, nu sunt comunicate sau oamenii nu au posibilitatea sa isi exercite aceste drepturi. Consiliem gratuit oamenii implicati in astfel de cazuri, ii invatam ce drepturi au, ce optiuni au, inclusiv le recomandam persoane specializate (psihologi, avocati etc) care ii pot ajuta mai departe, daca este cazul.

In acest moment avem 14 cazuri pe care le monitorizam, peste 50 rezolvate si urmeaza ca anumite marturii ale oamenilor pe care i-am ajutat sa le publicam aici pe site.

Daca aveti un astfel de caz in care nu va sunt respectate drepturile, va rugam sa ne sunati la numarul 0731 . 322 . 422 sa discutam situatia dumneavoastra.

Comments are closed.